Νεο κομμα απο νεους ανθρωπους για να αλλαξουμε επιτελους τα πραγματα μονοι μας

Ψηφοφορία

Ειστε υπερ της αρσης της Βουλευτικης ασυλιας;

91% 91% [ 43 ]
9% 9% [ 4 ]
0% 0% [ 0 ]
0% 0% [ 0 ]

Σύνολο Ψήφων : 47

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

[ Δες όλη τη λίστα ]


Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 131, στις Κυρ Μαρ 16, 2014 9:52 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Ο Dr Δημητρης Αντωνιου προτεινει νεο κομμα

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

ministro

avatar
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»


- Για της Δημοκρατική Εκδίκηση των Αξίων και Τιμίων κατά των Αναξίων και Ατίμων

- Για τα όνειρα των Νέων και την Τιμή των Ηλικιωμένων

- Για την Δόξα της Αξιότητας και τον Κόλαφο της Αναξιότητας και της Κληρονομικής Αριστοκρατίας

- Για την Απελευθέρωση της Χώρας από τους Κατακτητές Βουλευτές της

- Για την ολοκληρωτική αλλαγή της Βουλής

- Ελάτε μαζί μας όλοι οι «παρθένοι» στην Πολιτική


Δρ. Δημήτριος Αντωνίου PhD, FRCS, PhilLevA (Oxford)

Χειρουργός-Ογκολόγος (56 ετών)

Δημ. Βώκου 6, , Χαλκίδα 34100,

τηλ.: 02210-62743, κιν. 6978154904

e-mail : epivetta@otenet.gr, www.zoidosia.blogspot.gr


ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

I) Ως προς το Πολίτευμα: Κοινωνικά Ευαίσθητος Φιλελευθερισμός-J. Rawls

1) Πιστεύω σε ένα Πολίτευμα Δικαίου, ήτοι εξασφάλιση ίσης και στο μέγιστο δυνατό βαθμό ελευθερίας για όλους, χωρίς διακρίσεις. Το περιεχόμενο της Ιδέας της Ελευθερίας είναι η Αρχή: «Ίσες ευκαιρίες για όλους». Οι νόμοι του κράτους δεν ορίζουν τι πρέπει να κάνει ο πολίτης, αλλά το τι δεν πρέπει να κάνει. Το κράτος υπηρετεί τον πολίτη, όχι το άτομο. Η έννοια του ατόμου είναι υπηρετούσα της έννοιας του πολίτη. Η αρχή αυτή συνεπάγεται και την εξής ιεραρχικά δεύτερη αρχή: «Στην αντιπροσωπευτική (Κοινοβουλευτική) δημοκρατία μας η υπακοή στους νόμους του κράτους ΔΕΝ είναι νομική υποχρέωση των πολιτών (συμβόλαιο), αλλά μόνο ηθική. Γι αυτό δεν υπάρχει υποχρέωσή μας υπακοής στους νόμους πάντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Η αρχή αυτή θα πρέπει να κατοχυρωθεί Συνταγματικά, αφενός διότι συνιστά ουσιαστικό περιεχόμενο της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, αφετέρου για να γίνει εμφανής και γνωστή στους πολίτες.

2) Ενισχύουμε τον νόμιμο και ηθικό πλούτο, αλλά το Κράτος οφείλει να επεμβαίνει διαρθρωτικά και αναδιανεμητικά υπέρ των ατυχεστέρων, ιδιαίτερα εάν ο πλούτος συγκεντρώνει υπερβολική δύναμη στους κατόχους του σε βαθμό που να κινδυνεύει η απαραβίαστη «αρχή των ίσων ευκαιριών». Εάν κάποιος πρέπει να «αδικηθεί» αυτός είναι ο ισχυρότερος και πάντα από το κράτος και πάντα προς όφελος της «ευτυχίας» των ατυχεστέρων (στοιχεία «ωφελιμισμού» και ηθικής).

3) Η αρχής «των ίσων ευκαιριών για όλους χωρίς διακρίσεις» έχει προτεραιότητα ισχύος και εφαρμογής έναντι των δύο άλλων αρχών.

4) Προτεραιότητα και Υψίστη επιδίωξη του Κράτους είναι η Παιδεία, η Νεολαία και ο Πολιτισμός κι όχι η οικονομία

5) Η πολιτική μας είναι σύγχρονη, δυναμική, μοντέρνα, χωρίς ιστορικές προκαταλήψεις και εμμονές. Η πολιτική μας είναι πραγματιστική, όχι ανελαστικά Ιδεαλιστική.

Οι παραπάνω όμως αρχές δεν είναι εφαρμόσιμες, αλλά ούτε και η παράταξη της ΝΔ συνεπής με αυτές και πειστική και ειλικρινής στον λαό, εάν και η κομματική της δομή δεν συνάδει αρμονικά με τις αρχές αυτές. Συνεπώς η οργανωτική δομή του κόμματος πρέπει να διέπεται από τις εξής αρχές:

II) Ως προς την Δημοκρατική Οργάνωση του Κόμματος

1) Η καθιέρωση Προεδρικής του κόμματος θητείας διάρκειας 8 ετών. Ιδιαίτερα μετά από κάθε εκλογική ήττα κινείται άμεσα η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου

2) Η καθιέρωση Βουλευτική θητείας επίσης 8 ετών, ή τριών θητειών στην Βουλή ανεξάρτητα της συνολικής θητείας των. Η αρχή αυτή γίνεται νόμος του κράτους. Ανώτερο όριο ηλικίας για βουλευτές και Προέδρου του κόμματος είναι το 65 έτος.

3) Η σε κάθε εκλογή απαγόρευση της ταυτόχρονης υποψηφιότητας περισσοτέρων του ενός υποψηφίων από την ίδια οικογένεια, της τελευταίας νοουμένης ως εκτεινομένης και μέχρι δευτέρου βαθμού συγγενείας, για την εξάλειψη των οικογενειακών δυναστειών στην Πολιτική, μοναδικό Ελληνικό χαρακτηριστικό στον Δυτικό Κόσμο.

4) Η απαγόρευση υποψηφιότητας συγγενούς πρώτου βαθμού πολιτικού, πριν παρέλθουν 10 χρόνια από την παύση της κομματικής ιδιότητας και δραστηριότητας του τελευταίου, για την διασφάλιση της «αρχής των ίσων ευκαιριών» μεταξύ των υποψηφίων.

Οι παραπάνω αρχές θα επαναφέρουν το πραγματικό δημοκρατικό πολίτευμα στην χώρα μας (ήτοι την «ίση ελευθερία για όλους») και θα γκρεμίσουν την οικογενειοκρατία, τις πολιτικές δυναστείες και το ουσιαστικά αριστοκρατικό πολίτευμα που έχει σήμερα εγκαθιδρυθεί και στο οποίο τα πολιτικά αξιώματα απονέμονται κατά την καταγωγή κι όχι κατά την αξία.

IΙΙ) Ως προς την εξασφάλιση και διαφύλαξη της διαφάνειας:

1) Αλλαγή του εκλογικού νόμου στα πρότυπα του «Γερμανικού Μοντέλου» (γενικά)

2) Όποιο βουλευτής, ή υπουργός παραβιάζει την αρχή των «ίσων ευκαιριών για όλους» (ρουσφέτια) αποβάλλεται άμεσα από το αξίωμά του και από μέλος του κόμματος κατά το καταστατικό και τους νόμους του κράτους. Επειδή η παραβίαση της αρχής των «ίσων ευκαιριών για όλους» συνιστά παραβίαση της ελευθερίας και της προσωπικότητας του θιγομένου πολίτη, διώκονται και ποινικά αμφότερα τα συμμετέχοντα μέρη.

3) α) Τα πρακτικά των συνεδριάσεων των εξεταστικών, των ανακριτικών αρχών της Βουλής και των τελεσίδικων αποφάσεων των δικαστηρίων για θέματα διαφθοράς των πολιτικών δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, ενώ τα αντίστοιχα πορίσματα όλων των κομμάτων, εκτός του διαδικτύου, δημοσιεύονται και σε επίσημο βιβλίο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο μοιράζεται στους μαθητές του Λυκείου και σε όποιον το ζητάει, β) στις εξεταστικές και ανακριτικές αρχές της Βουλής συμμετέχουν κατά 60% πολίτες επιλεγόμενοι με κλήρωση

4) Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών και των λοιπών διοικητικών και οικονομικών των προνομίων. Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου.

5) Διαχωρισμός Κυβέρνησης- Κράτους

6) Η δημοσίευση του «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Δικαστών και των ανωτάτων κρατικών υπαλλήλων στο διαδίκτυο

7) Η δημοσίευση όλων των συμβάσεων του δημοσίου στο διαδίκτυο

8) Η δημοσίευση των νόμων του κράτους και των αποφάσεων του Αρείου Πάγου στο διαδίκτυο

9) Τριετής έλεγχος ποιότητας των δικαστών και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του ελέγχου αυτού

10) Αλλαγή του τρόπου εκλογής μελών ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια, για την εξάλειψη των οικογενειακών δυναστειών και της αναξιοκρατίας στα Πανεπιστήμια

ΙV) Για την Εξωτερική Πολιτική

Οι αρχές μας θα στηρίζονται αναγκαστικά στις αρχές του Ωφελιμισμού (J. Stuart Mill), ήτοι θα είναι περισσότερο «εθνοκεντρικές», γεγονός που δεν είναι το ευκτέο για εμάς, αλλά απολύτως ρεαλιστικό στις παρούσες συνθήκες.

V) Σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας

1) Πλήρης διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας

2) Απαγόρευση της δημόσιας γονυκλησίας και χειροφιλήματος των ιερέων και δεσποτάδων από τους ελεύθερους πολίτες

3) Η υποχρεωτική κατάργηση του ράσου, ως συμβόλου «Θεικής» εξουσίας στην γή!, στις δημόσιες εμφανίσεις των ιερέων και η αντικατάστασή του με μια διακριτική «πολιτική» (κοσμική) αμφίεση (κάτι που ήδη γίνεται κρυφίως).

http://zoidosia.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

πολίτης Φιλιατρών


ΖΗΤΑΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ…

Από καιρό ζητάω ένα νέο πολιτικό κόμμα, με τις βασικές αρχές που αναφέρω πιο κάτω, χωρίς βέβαια να περιορίζομαι σ’ αυτές. Επικοινωνώ μαζί σας, γιατί διαπιστώνω πως οι απόψεις μας συμπίπτουν. Θα ήθελα βέβαια να συμμετάσχουν κι άλλοι πολλοί ενεργοί πολίτες στην υποβολή προτάσεων και ιδεών, ώστε ένα τέτοιο νέο κόμμα να απηχεί τις απόψεις μιας συντριπτικής πλειοψηφίας.
Εκείνο όμως που θεωρώ απολύτως βασικό και θα το έθετα και ως προϋπόθεση της περαιτέρω παραμονής μου στα εγγεγραμμένα μέλη του νέου κόμματος, είναι το εξής: Τα ηγετικά πρόσωπα του νέου κόμματος, πρέπει απαραιτήτως να είναι «πασίγνωστα» στην ελληνική κοινωνία, να είναι καταξιωμένοι πολιτικοί, ή τεχνοκράτες, ή επαγγελματίες, γιατί διαφορετικά όλη αυτή η προσπάθεια θα πάει χαμένη. Πειραματισμοί δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση, τη τραγική αυτή στιγμή. Αν λοιπόν δεν συμμετάσχουν εμπεριστατωμένα και καταξιωμένα στην κοινωνία πρόσωπα στην κίνηση αυτή, δεν βλέπω ούτε μια στο δισεκατομμύριο, να έχετε ποτέ ελπίδα επιτυχίας στην οπωσδήποτε αξιέπαινη προσπάθειά σας. Εδώ απέτυχαν παταγωδώς, πολύ γνωστά και πολύ ικανά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Στέφανος Μάνος, περιμένετε λοιπόν να πετύχουν στο σκοπό τους, κάποιοι που είναι άγνωστοι;
Εν πάση περιπτώσει, υποβάλλω κι εγώ τις θέσεις μου, ως το πώς θα ήθελα ένα ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ, που να μην έχει «πελάτες» και «οπαδούς» από διάφορους καιροσκόπους και τυχοδιώκτες ψηφοφόρους, αλλά που να στηρίζεται κυρίως από ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες.


ΖΗΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ,
Που να μην είναι αρχηγικό,

Που να μην υποθάλπει την οικογενειοκρατία,

Που να μην τρέφει πελατειακές σχέσεις,

Που οι υποψήφιοι βουλευτές του, πριν μπουν στα ψηφοδέλτια, θα περνούν από έναν έλεγχο της μέχρι τότε ατομικής και επαγγελματικής τους ζωής, αλλά και από ένα γερό τεστ γενικής μόρφωσης, πολιτικής ενημέρωσης και προσωπικής ευφυΐας,

Που θα διακηρύξει πως δεσμεύεται να δώσει μάχη για ένα κοινοβούλιο με 150-180 μέλη,

Που οι βουλευτές του δεν θα μετέχουν ως υπουργοί στη Κυβέρνηση,

Που η θητεία τους ως βουλευτές στο κοινοβούλιο, δεν θα ξεπερνά τις δυο θητείες,

Που ο αρχηγός τους θα δεσμεύεται να σχηματίζει ολιγομελή κυβέρνηση, από αδιάφθορα, εξέχοντα σε ήθος και έμπειρα με το αντικείμενο που θα τους ανατεθεί, πρόσωπα (τεχνοκράτες, επαγγελματίες, επιστήμονες),που θα έχουν προηγουμένως γίνει γνωστά στο λαό και που θα έχουν περάσει τελικά και από την έγκριση της βουλής,

Που τα μέλη της βουλής και της κυβέρνησης δεν θα λαμβάνουν μεγαλύτερη αμοιβή από το επταπλάσιο χαμηλότερο μισθό του δημοσίου, χωρίς άλλα επιδόματα και έξοδα γραφείου, κίνησης και ταξιδίου,

Που θα επαναφέρει το «ασυμβίβαστο» για τους βουλευτές,

Που δεν θα επιτρέπει κανενός είδους κρατικές επιχορηγήσεις στα πολιτικά κόμματα και που θα καταργήσει τις συντάξεις των βουλευτών,

Που θα περιορίσουν το δημόσιο (σε τομείς, πρόσωπα και δαπάνες), κάτω του μέσου όρου ευρωπαϊκών κρατών με ανάλογο πληθυσμό και έκταση.

Που θα εφαρμόσουν ενιαίο σύστημα αμοιβών, εργατικών συνθηκών, ασφαλιστικών εισφορών, συντάξεων κλπ, όπως και ένα ενιαίο και δίκαιο φορολογικό σύστημα, ανάλογα με τα εισοδήματα και την περιουσία εκάστου πολίτη,
Που θα παρέχει, στα μέτρα του δυνατού, πρόνοια για Υγεία και Παιδεία, μόνο στους μη δυνάμενους να έχουν δική τους οικονομική κάλυψη στους τομείς αυτούς.

Που θα επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικών Κολεγίων, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων,

Που θα δεσμευτεί να καταργήσει την γραφειοκρατία, εντός έτους από την έλευση του κόμματος στην εξουσία.

Που θα δεσμευθεί να περιορίσει συνταγματικά τις δυναστικές συνδικαλιστικές απεργίες στους δημόσιους φορείς και στις ΔΕΚΟ.

Που θα πάρει ξεκάθαρη θέση, ότι θα παραμείνει –πάση θυσία- στην Ε.Ε. και στο Eurogroup, ότι θα υπερασπιστεί χωρίς υποχωρήσεις τα εθνικά θέματα, ότι θα περιορίσει στο ελάχιστο την είσοδο των λαθρομεταναστών, ότι θα δώσει όλα τα δυνατά κίνητρα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με προτεραιότητα τη σωστή Αγροτική Παραγωγή, τον Τουρισμό, την Ναυτιλία, κ.ά,

Που θα δεσμευθεί να καταστήσει τις τρεις εξουσίες το κράτους (Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική), καθ’ ολοκληρίαν ανεξάρτητες μεταξύ τους, αλλά και όχι εντελώς ανεξέλεγκτες. Τυχόν μεταξύ τους διαφορές, θα μπορούν να επιλύονται π.χ. από ένα Ανώτατο Πολιτικό και Δικαστικό Σώμα, που θα αποτελείται από όλους τους εν ζωή (και μέχρις 85 ετών ηλικίας), πρώην Προέδρους Δημοκρατίας, πρώην Πρωθυπουργούς, πρώην Προέδρους της βουλής, πρώην Γενικούς Εισαγγελείς, πρώην Προέδρους του Συμβουλίου Επικρατείας, του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και του Αρείου Πάγου,

Που θα δεσμευτεί να φέρει ριζοσπαστικές συνταγματικές αλλαγές για το Πολιτειακό και Κοινοβουλευτικό σύστημα, για τις αρμοδιότητες, τις ευθύνες και την τιμωρία πρωθυπουργών, υπουργών, βουλευτών, δικαστικών, για τον χωρισμό εκκλησίας και κράτους κλπ, κλπ, όπως τελικά αποφασίσει η ολομέλεια του νέου κόμματος.

Που θα δεσμευθεί ότι το Σύνταγμα δεν θα αναθεωρείται μόνο από τη βουλή, αλλά πως θα συμμετέχουν στην αναθεώρηση και εκπρόσωποι άλλων φορέων.


(Δεν έχω την πρόθεση να απαριθμήσω εδώ, όλα όσα θα ήθελα εγώ από ένα νέο κόμμα, ούτε είναι αυτό μέσα στις δικές μου δυνατότητές. Χρειάζεται μεγάλη συλλογική εργασία, από πρόσωπα κυρίως που έχουν την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία. Απλώς εδώ ανέφερα ένα μικρό αριθμό από όλα εκείνα που εγώ θεωρώ απαραίτητα, αλλά που οπωσδήποτε δεν αρκούν μόνον αυτά.
Επαναλαμβάνω, πως οι ειλικρινά επιθυμούντες την ίδρυση ενός νέου κόμματος, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένα πολιτικά πρόσωπα και με άλλες γνωστές προσωπικότητες, που δημοσίευσαν πρόσφατα την επιθυμία τους για να στηρίξουν ένα συναινετικό πολιτικό σχήμα. Χωρίς όλους αυτούς ΜΑΖΙ, δεν πρόκειται να γεννηθεί ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ).

πολίτης Φιλιατρών

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης